Sybo

Min (Bosses) karriär inom Sadelmakaryrket startade 1985 på Nacka Bilinredningar, som var ett företag inom specialutrustning av taxi och färdtjänstbussar. Mitt jobb innebar kundanpassade inredningar i olika färger & material. På den tiden precis som idag var det svårigheter att få tag på en egen lägenhet i Stockholmsområdet. Min räddning var att jag fick tillåtelse att bo på jobbet i en alldeles egen liten vrå. Inget ont som för nåt gott med sig, och med dom möjligheterna hade jag tillgång till verkstad och maskiner dygnet runt.

SYBOKvällarna tillbringade jag att träna upp mina kunskaper i sadelmakeri. Jag fick stor hjälp av vänner som Ingemar Becker att få in olika sorters jobb. Ingemar Becker är ju som bekant för en del gammal i gemet inom Hot Rod hobbyn, och jag fick genom hans vänners egna projekt in arbeten med olika hojsadlar, Hot Rods, båtar, möbler m.m
Efter ett par år blev Nacka Bilinredningar uppköpt av en riktig skojare. Jag fattade ett beslut att starta eget företag och namnet fick bli Nacka Sadelmakeri.
Med löfte om inredningsjobb från gamla firman tre dagar i veckan såg framtiden lysande ut.

Efter 2 månader med tillströmmande jobb från gamla firman, 3 dagar i veckan, gick dom tyvärr i konkurs. Resultatet av deras konkurs blev att alla "garanterade jobb" uteblev och därtill likvida medel in i mitt nystartade företag Nacka Sadelmakeri. Självklart ingen bra start, men med tankarna att "den som inget vågar, vinner inget heller" och resultatet blev helt enkelt att arbeta ännu hårdare och ännu längre dagar.

Black BitchEfter ett par tuffa år med näst intill dygnet runt jobb, och med ett allt mer spritt rykte inom bil och MC hobbyn i Sverige om mina jobb började Nacka Sadelmakeri fungera bra..
Men trots att det fungerade bra, var det svårt att få ekonomin och familjelivet att gå ihop i storstaden pga ständigt höjda kostnader.
Vi fattade ett beslut och började att leta efter hus utanför Stockholm. Ett av mina krav på detta hus var självklart att jag skulle kunna ha min verkstad direkt i anslutning till huset.

Huset som vi länge letade efter hittade vi 2001 och det tog inte lång tid tills flyttbilen med pick o pack styrde ut från Storstan med slutmål strax utanför Långshyttan i Dalarna. I och med flytten till min nya  verkstad satte jag en milstolpe i karriären och bytte samtidigt firmanamn till SYBO Sadelmakeri. Mina jobb främst inom bil och MC hobbyn har gjort att SYBO Sadelmakeri har blivit välkänt och etablerat företag i Sverige. Resultaten kan ses i mängder av Hobbybilar och MC på utställningar och flera kända tidningar inom motorhobbyn...

 

 
Sidvisningar : 543828